Opera & Taart

Cancelled

READ MORE…

The World of Shakespeare

Sun 30 May 2021 – 11:00 am

De wereld van Shakespeare

Zo 30 mei 2021 – 11:00 uur

In coproductie met het Internationaal Vocalisten Concours steekt Theater aan de Parade de welbekende Opera & Brunch in een nieuw coronaproof jasje.

Geniet tijdens het intieme en sfeervolle concert van een heerlijk stuk taart terwijl je oren gestreeld worden door de prachtige muziek van sopraan Elenora Hu en pianist Gilbert den Broeder.

Het programma dat Elenora en Gilbert opvoeren bestaat uit muziek van componisten die zich lieten inspireren door de werken, maar ook de wereld, van Shakespeare. Laat je verleiden door een muzikale wereld van tedere sonnetten en vurige romances, van religieuze strijd tot politieke intriges. 

Op het programma staan onder meer:

Vincenzo Bellini (1801-1835)
O rendetemi la speme…Qui la voce…Vien, diletto – I Puritani
Hector Berlioz (1803-1869)
La mort d’Ophélie – op. 18, nr. 2
Charles Gounod (1818-1893)
Amour, ranime mon courage (gif aria) – Roméo et Juliette
Giuseppe Verdi (1813-1901)
Sul fil d’un soffio etesio – Falstaff
Mario Castelnuovo-Tedesco (1895–1968)
Sonetti di Shakespeare – op. 125

Elenora Hu

De Nederlandse sopraan Elenora Hu studeert onder sopranen Dobrinka Yankova en Nelly Miricioiu. Ze was de geprezen winnaar bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2019) en de Royal Virginia Zeani Competition (2019). In 2019/2020 trad zij onder andere op voor Stichting La Voix, Stichting Grote Zangers, als deel van het programma Jonge Grote Zangers en het Grachtenfestival.

Samen met Gilbert den Broeder voerde zij Deità Silvane van Ottorino Respighi uit in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Als artiest en zangeres is zij geprezen voor haar natuurlijke geluid, muzikaliteit en uitzonderlijke techniek. Naast een breed scala aan opera-aria’s, voert zij regelmatig liedrepertoire uit met haar coach Gilbert den Broeder.

Gilbert den Broeder

Pianist Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn studie bij o.a. Irwin Gage, Rudolf Jansen, Craig Rutenberg en Peter Elkus.

Gilbert den Broeder was solorepetitor voor de vocale concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam, waaronder die met dirigenten als Mariss Jansons, Bernard Haitink, Gustavo Gimeno en Andris Nelsons. Hij verleent zijn medewerking aan De Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch National Opera Studio en Opera Forward Festival.