Opera op Zondag

Zo 17 oktober 2021 – 11:00 uur

Elenora Hu & Gilbert den Broeder

https://www.theateraandeparade.nl/programma/opera-op-zondag/4663

Theaterlocatie: Willem Twee toonzaal

Sopraan Elenora Hu (1995) was een van de grote ontdekkingen tijdens het Grachtenfestival Amsterdam 2019. Het publiek kon geen genoeg krijgen van haar natuurlijke geluid, grote muzikaliteit en uitzonderlijke techniek. Gilbert den Broeder is pianist en veel gevraagd liedbegeleider. Vanmiddag brengen de twee hun talenten samen in een waanzinnig klassiek concert.

Hu studeert onder sopranen Dobrinka Yankova en Nelly Miricioiu aan het HKU Utrechts Conservatorium en maakte in 2018 haar operadebuut als de Gravin in Le Nozze di Figaro tijdens het Mediterranean Opera Studio Festival in Sicilië. Naast een breed scala aan opera-aria’s, voert Hu regelmatig liedrepertoire uit met haar coach Gilbert den Broeder, waaronder Deità Silvane van Ottorino Respighi in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Vanmiddag komen de twee samen naar Theater aan de Parade voor een spectaculair klassiek concert.

Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn studie bij onder meer Irwin Gage, Rudolf Jansen, Craig Rutenberg en Peter Elkus. Momenteel is hij pianist voor diverse concoursen, begeleidt hij concerten en coacht hij zangers en pianisten als gastdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Geniet tijdens het intieme en sfeervolle concert van een heerlijk stuk taart terwijl je oren gestreeld worden door de prachtige muziek van sopraan Elenora Hu en pianist Gilbert den Broeder.

sopraan.elenora-hu.nl
gilbertdenbroeder.nl